FBAMSZ biztosítói értékelési rendszer
Felhasználói leírás

1. Áttekintés

Az oldal az alkuszok számára lehetőséget nyújt az egyes biztosítótársaságok megadott szempontok szerinti minősítésére. Az oldalon az FBAMSZ tagjai és pártoló tagjai adhatják le értékeléseiket.

A folyamat végén az alkuszok és a biztosítók megismerhetik az összesített pontszámokat. Az eredmények támpontot adhatnak a biztosítók számára az erősségeik és gyengeségeik felméréséhez és folyamataik fejlesztéséhez. Az alkuszok pedig megtudhatják, hogy a szektor többi résztvevője hogyan viszonyul az egyes biztosítókhoz.

2. Regisztráció

Az oldal használatához szükség van a felhasználói adatok megadására a regisztrációs folyamatban. A regisztrációhoz szükség van egy saját jelszóra, illetve egy ún. "regisztrációs kódra" is, amit az alkusz adminisztrátora (vezetője) kap meg emailben az FBAMSZ-tól. A jelszó mindenkinél más, a regisztrációs kód a cégen belül megegyezik. A regisztráció után már a rendszerben találjuk magunkat, külön bejelentkezés nem szükséges.

3. Belépés

Az értékelés későbbi folytatásához hazsnálható a már regisztrált felhasználóknál a "Belépés" funkció. A regisztrációnál megadott névvel és jelszóval léphetünk be a rendszerbe, és folytathatjuk a biztosítók értékelését.

4. Felhasználói adatok

A rendszer a felhasználó nevét, jelszavát, munkakörét és munkába lépésének évét tárolja.

A munkakör az értékeléseknél megjelenő kérdések szempontjából fontos. Csak azok a kérdések fognak nekik megjelenni, amik a munkájukhoz köthetők.

A "Biztosítási munka kezdete" mező csak statisztikai szempontból érdekes.

5. Értékelések rögzítése

Az oldal lehetőséget ad egy-egy biztosító általános, vagy valamely üzletág szerinti értékelésére. Nem kötelezzük az egyes felhasználókat az összes lehetőség kitöltésére, mindenki annyi értékelést adhat le, amennyiben illetékesnek érzi magát, illetve amennyit az ideje enged. A kitöltést akár több részletben is végezheti, a rögzített értékeléseit módosíthatja az értékelési időszak lezárásáig.

Az értékelés egy biztosító alatt szereplő "általános", vagy üzletágnak megfelelő gomb megnyomásával kezdődik. Ezután adhatja meg a felhasználó, hogy az egyes kérdéseknél a csúszkát a megfelelő értékre állítja. Az 1-es érték jelenti a legrosszabb, a 10-es a legjobb pontszámot. Ha egy kérdésre nem tud, vagy nem akar válaszolni, azt a 0-s eredménnyel teheti meg. A "Mentés" gomb rögzíti az értékelést a rendszerben.

A pontszámokat billentyűzettel is meg lehet adni. A 0-9 gombok értelemszerűen a megfelelő pontot jelentik, 10 pont a "+" gombbal adható.

A végeredményben minden alkusz szavazata egyenlő súllyal vesz részt. Az alkuszon belül minden munkatárs szavazata egységes értékű.

6. Kilépés

Amennyiben a számítógépet mások is használják, érdemes a folyamat végén a "Kilépés" gombra kattintani. Így mások nem fognak hozzáférni a rögzített adatokhoz.