FBAMSZ biztosítói értékelési rendszer
Felhasználói leírás

1. Áttekintés

Az oldal az alkuszok számára lehetőséget nyújt az egyes biztosítótársaságok megadott szempontok szerinti minősítésére. Az oldalon az FBAMSZ tagjai és pártoló tagjai adhatják le értékeléseiket.

A folyamat végén az alkuszok és a biztosítók megismerhetik az összesített pontszámokat. Az eredmények támpontot adhatnak a biztosítók számára az erősségeik és gyengeségeik felméréséhez és folyamataik fejlesztéséhez. Az alkuszok pedig megtudhatják, hogy a szektor többi résztvevője hogyan vélekedik az egyes biztosítókról.

2. Belépés

Az értékelés későbbi folytatásához használható a már regisztrált felhasználóknál a "Belépés" funkció. A regisztrációnál megadott névvel és jelszóval léphet be a rendszerbe, és értékelheti a biztosítókat.

3. Felhasználói adatok

A rendszer a felhasználó nevét, jelszavát, munkakörét és munkába lépésének évét tárolja.

A munkakör az értékeléseknél megjelenő kérdések szempontjából fontos. Csak azok a kérdések fognak nekik megjelenni, amik a munkájukhoz köthetők.

A "Biztosítási munka kezdete" mező csak statisztikai szempontból érdekes.

4. Értékelések rögzítése

Az oldal lehetőséget ad egy-egy biztosító értékelésére. Nem kötelezzük az egyes felhasználókat az összes lehetőség kitöltésére, mindenki annyi értékelést adhat le, amennyiben illetékesnek érzi magát, illetve amennyit az ideje enged. A kitöltést akár több részletben is végezheti, a rögzített értékeléseit módosíthatja az értékelési időszak lezárásáig.

Az értékelés a Mosoly-díj kérdéseivel kezdődik. Itt minden kérdéshez egy biztosító választható ki. Az értékelést a "Mentés" gomb rögzíti.

Az Alkuszigazgató oldalon a legjobbnak tartott biztosítói alkuszigazgató választható ki. Itt is a "Mentés" gombbal rögzíthető a szavazat.

A Kapcsolattartók részben választhatók ki üzletáganként a legjobbnak tartott biztosítói kapcsolattartó támogatók. A "Mentés" gomb rögzíti a szavazatokat.

A biztosítók neveit tartalmazó gombok megnyomásával tölthető ki a pontozási rész. Itt úgy értékelhet a felhasználó, hogy az egyes kérdéseknél a csúszkát a megfelelő értékre állítja. Az 1-es érték jelenti a legrosszabb, a 10-es a legjobb pontszámot. Ha egy kérdésre nem tud, vagy nem akar válaszolni, azt a 0-s eredménnyel teheti meg. A "Mentés" gomb rögzíti az értékelést a rendszerben.

A pontszámokat billentyűzettel is meg lehet adni. A 0-9 gombok értelemszerűen a megfelelő pontot jelentik, 10 pont a "+" gombbal adható.

A végeredményben minden alkusz szavazata egyenlő súllyal vesz részt. Az alkuszon belül minden munkatárs szavazata egységes értékű.

5. Eredmények

Az adminisztrátorok az "Eredmények" ablakban tekinthetik át a leadott értékeléseket. A legördülőkkel az eredményhalmaz "Üzletág", "Biztosító", "Kérdés", "Mosoly-díj" és "Kapcsolattartók" szerint szűkíthető. A "(mind)" érték azt jelenti, hogy abból a szempontból nincs szűrés. Az "(egyik sem)" értékkel érhető el, hogy a hivatkozott rész táblázatai egyáltalán ne jelenjenek meg. Maguk az eredmények a "Lekérdezés" gombbal tekinthetők meg.

A pontozós rész táblázatainál: Az értékelési folyamat lezárása után további két oszlop jelenik meg az eredményeknél: A Mosoly-díj táblázatban: A Kapcsolattartó táblázatban:

6. Kilépés

Amennyiben a számítógépet mások is használják, érdemes a folyamat végén a "Kilépés" gombra kattintani. Így mások nem fognak hozzáférni a rögzített adatokhoz.